Home » Geen categorie » 2015: Jeugd kleurt Umdracht

2015: Jeugd kleurt Umdracht

HUISSEN – Ter gelegenheid van de Huissense Umdracht heeft de schooljeugd mee kunnen doen aan een kleurwedstrijd. In totaal zijn er zevenhonderd kleurplaten, ontworpen door de Huissense kunstenaar Cor Melchers, uitgedeeld op de basisscholen. Doel van de wedstrijd was de jeugd meer te betrekken bij deze eeuwenoude plaatselijke traditie.

Een deel van de ingekleurde tekeningen was tijdens de viering van de Umdracht al te zien in de kerk. Vrijdag was voor de prijswinnaars de officiële prijsuitreiking bij Cor Melchers in zijn atelier. De gelukkigen zijn: Bram Boogaars (5 jaar), Sam Proost (7 jaar) en Vincent Wagener (9 jaar).

 

Kleurwedstrijd-Umdracht-1024x576

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>