Home » Geen categorie » Umdracht op 3 juni 2018

Umdracht op 3 juni 2018

Het rustaltaar van de Umdracht op de Markt wordt tegenwoordig aan de andere kant van het plein opgebouwd.

Het rustaltaar van de Umdracht op de Markt wordt tegenwoordig aan de andere kant van het plein opgebouwd.

De Huissense Umdracht trekt in 2018 op 3 juni door de straten van het stadje. De plechtige stoet gaat van start, direct na de hoogmis van 10.00 uur in de stadsparochiekerk, dat wil zeggen rond 10.45 uur. Ook dit jaar zal, in verband met de bouwwerkzaamheden aan het nieuwe Sancta Maria, een afwijkende route worden gelopen. Vanaf de kerk lopen de deelnemers via de Langekerkstraat, Walstraat, Langestraat, Markt naar de Vierakkerstraat. Daar zal ter hoogte van de Hof van Hessen (het stadsmuseum) worden afgeslagen naar het Raadhuisplein. Daar staat voor het huidige Sancta Maria (het Convent) een rustaltaar. Vanaf deze plaats trekt de processie verder via de Langekerkstraat, Vierakkerstraat, Doelenstraat en Mariaplein naar de kerk, waar de plechtigheid wordt afegsloten met een lof.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>